perjantai 20. maaliskuuta 2015

I will never be the angel of your dreams

Olen maininnut täällä blogissa, että ompelu ei ole vahvimpia taitojani. No, ei tosiaan vahvimpia, mutta kyllä minä nyt sentään jotain osaan ommella. Olen joskus tehnyt jopa ihan käyttökelpoisia vaatteita sekä ihmis- että nukkekoossa, kun olen viitsinyt alkaa oikeasti väkertää. Tapanani vain on olla laiska ja yrittää tehdä asiat helpoimman kautta, jolloin lopputuloskin on sitten mitä on...

Eilen päätin vihdoin kokeilla projektia, joka on jäänyt tekemättömäksi ihan liian pitkäksi aikaa. Ostin jo aikoja sitten Ruotsista pari halpaa nuken mekkoa, Barbien kokoa, aikomuksenani pienentää ne monsterikokoon. Sain kustomi-idean, ja pääsin vihdoin hommiin.

Käsin ompelu on jotenkin vähemmän stressaavaa kuin koneella ompelu, vaikka hidasta.


DSCN0554

Tältä mekko näytti alun perin.


Leikkasin yläosan irti hameosasta, ratkoin siitä tarranauhat pois ja poistin olkaimet. Yläreunan pitsi oli liian suurta ja kömpelöä, joten leikkasin sitäkin. Avasin edessä olevat muotolaskokset, vaikka niistä jäikin jäljet tuohon kamalaan, ohueen satiiniin.

DSCN0556


Ompelin eteen kaksi uutta muotolaskosta ja vielä sivuille toiset kaksi, vaikkakin tosi kökösti ja suurpiirteisesti. Ei saa katsoa liian läheltä. Ompelin alareunaan käänteen, poistin takaosasta jonkin verran ylimääräistä kangasta, leikkasin tarranauhat pienemmiksi ja ompelin ne paikoilleen. Lopuksi muistin tehdä vielä käänteen yläreunaankin, ettei leikattu pitsi törrötä.

Yläosa valmiina.

DSCN0557


Pienensin hameosaakin vähän, ja ompelin osat toisiinsa kiinni. CAM Susityttö toimi mallinukkena. Tarkoitukseni oli lyhentää vielä hameen helmaa pikkuisen, mutta totta puhuen olin tässä vaiheessa jo niin kyrpiintynyt koko ompeluhommaan, että se jäi. (Miten niin vinot muotolaskokset?)

DSCN0565Sitten pientä suunnitelman esimakua tulevasta kustomista! Askartelin sille jo rusettipannan, siivet löytyivät yllättäen laatikosta, josta hain sinistä nauhaa vyötärölle. Hei, nehän sopivat.

DSCN0603Olen kova hamstraamaan askartelutarvikkeita. Olen esimerkiksi ostanut tuota sinistä nauhaa 2009 ja käytin sitä nyt ensimmäistä kertaa pätkän, kun halusin vyötärölle rusetin. Enkelinsiivistä minulla ei ole mitään muistikuvaa, että miten ne ovat minulle päätyneet. Saatoin ostaa ne joskus vuosikausia sitten kirpparilta, mutta miksi ihmeessä? Laatikossa ovat kuitenkin lojuneet odottelemassa aikaansa.

Minulla on paljon laatikoita täynnä kaikkea jännää pientä roinaa.

Tuntuu vähän, että kevään myötä alkaa inspiraatiokin palailla.

-Miss Chaos4 kommenttia:

 1. Mahtava kuulla että inspiraatio on palaamaisillaan! Ja tämä tuleva kustomi vaikuttaa Todella lupaavalta, innolla odotan tuloksia!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä vähän innostunut Barbeista myös, ja tekeillä on jo kustomikin :O Monta rautaa tulessa! Kiitos kommentista ^^ Kyllä se enkelikin jossain vaiheessa valmistuu.

   Poista
 2. Ei mutta ei tuo mekko näytä ollenkaan pahalta! Uuden kustomin suunnitelma on mielenkiintoinen, siivet on kivat! : D Rusettipanta on sievä. <3
  Oon kans ite aikamoinen hamstraaja matskujen kanssa, joskus en suostu luopumaan kartongista tai pahvista sen takia että siitä saisi nukeille joskus tehtyä jotain huonekalun tapaista. Kangas tilkkujakin on alkanut kertymään... x''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^

   Joskus kun alkaa oikein kaivelemaan laatikoita, löytää mitä omituisimpia romunpalasia ja roskaa, koska "tästä vois tehä joskus sitä ja tätä" :D Yeah right! Sitten ne jää vuosiksi lojumaan.

   Poista

Kerro ajatuksesi